Hyvä tietää ennen kuvausta

Ennen kuvaukseen tuloa kannattaa tutustua galleriaamme ja pohtia millaisista kuvista pitää. Galleriassa on esimerkkejä riehakkaista otoksista aina maltillisiin muotokuvamaisiin tunnelmakuviin. Vaatetuksesta ja ennen kaikkea asujen väreistä kysellään monesti ajanvarauksen yhteydessä. Useimmiten vaatteet ja kuvaustyyli täydentävät toisiaan.

Valkoinen ja kirkkaat värit toimivat usein hyvin mustaa ja myös valkoista kuvaustaustaa käytettäessä. Lapsilla, jotka liikkuvat paljon kuvattaessa, mukavat ja pehmeät asut ovat käytännöllisiä. Ei kasvuvaraa kuvausvaatteisiin.

Mutta me kuvaamme ja asiakkaamme pukeutuvat! Meidän tehtävänämme on luoda mukava ja rento ilmapiiri. Lapsikuvauksissa se tarkoittaa tutustumista kuvaustilanteeseen ja kuvauksen aloittamista oman vanhemman sylissä. Pallo on usein sekä 1-vuotiaan että vanhemmankin lapsen ”vapauttaja”. Parhaimmillaan kuvaus on lapselle hauska leikkihetki, mutta siitä huolimatta voimia kuluttava ja sen vuoksi kannattaa varata pientä välipalaa ja juomista.

Rippikuvaukseen tultaessa voi nuoren kuvaustilannetta helpottaa esim ottamalla kuvaan mukaan viittauksia harrastuksiin, ja miksipä ei oma rakas lemmikki olisi kuvassa.

Jos jokin asia jäi vielä askarruttamaan, tarkista usein kysytyt kysymykset, tai ota meihin yhteyttä.

  • Kevyet mukavat vaatteet
  • Lapsikuvaus on monesti leikkihetki
  • Värikkäät vaatteet